POLITIKA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

Vita fitness & SPA, u vlasništvu Montevideo d.o.o., Riječka ulica 10,10000 Zagreb, OIB: 57701121544, (dalje u tekstu: “Vita fitness“ ili “mi“) želi vam pružiti informacije o svrhama i uvjetima obrade vaših osobnih podataka. Politika zaštite osobnih podataka opisuje vrstu osobnih podataka koje prikupljamo i obrađujemo, razloge obrade, vrijeme čuvanja, sigurnosne mjere koje poduzimamo da bi zaštitili osobne podatke od zloupotrebe te postupke koje biste trebali slijediti ako imate bilo kakvih pitanja ili zahtjeva u vezi s vašim osobnim podacima.

PODACI KOJE PRIKUPLJAMO I SVRHE OBRADA

Vita fitness obrađuje sljedeće kategorije osobnih podataka: kontakt podatke, matične podatke, podatke potrebne za računovodstvene obrade, podatke iz sustava kontrole prolaza, video materijale te podatke potrebe za ispunjavanje zakonskih obveza prema zakonu o radu. Vaši osobni podaci prikupljaju se i obrađuju u sljedeće svrhe:

 • Učlanjenje u Vita fitness & SPA

Rezervacija putem online forme

Vaše podatke (ime i prezime, e mail adresa) priupljamo isključivo u evidencijske svrhe temeljem epidemioloških mjera. Dužni smo voditi evidenciju posjete članova te ograničiti broj ljudi po grupnom programu te zbog toga upotrebljavamo online formu za rezervacije grupnih programa.

 

Da biste postali naš član i koristili usluge našeg fitnesa, s vama sklapamo ugovor o članstvu u kojem prikupljamo vaše ime i prezime, adresu stanovanja, adresu elektroničke pošte i telefon, te datum rođenja. Nakon potpisa ugovora o članstvu, izdat ćemo vam člansku iskaznicu s kojom ćete moći ulaziti u prostorije fitnesa bilo kada tijekom našeg radnog vremena. Kako bismo spriječili zlouporabu kartica i zaštitili naše lojalne članove, naš djelatnik zamolit će vas za vašu fotografiju, koju ćemo zajedno s vašim podacima s ugovora u članstvu unijeti u naš sustav za evidenciju članova, naplatu članarina i kontrolu ulaska u fitnes. Kod svakog vašeg ulaska i očitanja kartice na sustavu kontrole pristupa, ovlašteni djelatnici recepcije uvidom u vašu sliku provjeravaju da li se kartica ispravno koristi. Vaši podaci koriste se i za obnovu i naplatu članarina, te ih u sustavu čuvamo do vašeg zahtjeva za raskidom ugovora o članstvu. Za ostvarenje dodatnih prava, u skladu s ugovorom o članstvu, poput studentskog popusta ili produljenja članarine, tražit ćemo vas dodatne potvrde koje ćemo, nakon provjere i interne obrade, obrisati.

 • Korištenje usluga u ponudi Vita fitness & SPA i komunikacija s klijentima

Da bismo evidentirali i uspješno ispunili vaše zahtjeve za našim uslugama (npr. rezervacija termina), naši djelatnici će u internim evidencijama zabilježiti vaše ime i prezime. Podaci u internim evidencijama čuvaju se najdulje za tekuću i prethodnu godinu. Ako nas kontaktirate putem web obrasca ili nam šaljete e-mail s podacima po kojima Vas je moguće identificirati, Vaše podatke koristit ćemo isključivo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva. Komunikacija će ostati pohranjena do popunjenja sandučića ili do ulaganja opravdanog prigovora od strane ispitanika.

 • Zaštita osoba i imovine

Prostor Vita fitness & SPA nadziran je sustavom video nadzora, temeljem našeg legitimnog interesa zaštite osoba i imovine. Prostor se snima 24h a snimke se čuvaju 14 dana. Korisnici naših usluga svoje osobne stvari mogu ostaviti u ormarićima u garderobama ili u sefu na recepciji. Ormarići se zaključavaju vlastitim lokotima ili se isti mogu posuditi na recepciji uz garanciju povrata osobnim dokumentom koji se, u tom slučaju, zadržava na recepciji. Sama recepcija štićena je pristupnim barijerama i video nadzorom.

 • Zapošljavanje

Vaše prijave i životopisi zaprimljeni na e-mail adresu info@vitafitness.com ili putem objavljenih oglasa za posao koristit će se isključivo za potrebe zapošljavanja. Temeljem našeg legitimnog interesa, vaše prijave čuvat ćemo i za naše buduće potrebe za zapošljavanjem, na što u bilo kojem trenutku možete uputiti prigovor.

 • Web stranice i društvene mreže

Vita fitness vodi i uređuje službenu web stranicu www.vitafitness.hr i profile na društvenim mrežama, kao što su Facebook i Instagram. Posjetitelji naših profila na društvenim mrežama mogu objavljivati sadržaje, fotografije ili komentare vezane za naše usluge, no Vita fitness ne potiče ali niti ne sputava takve objave, već se one temelje isključivo na interesu i privoli posjetitelja naših profila. Vita fitness neće odgovarati za eventualnu izravnu ili neizravnu, slučajnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu ili trošak koji su nastali kao rezultat korištenja web stranica i profila na društvenim mrežama ili objava sadržaja od strane posjetitelja naših stranica ili profila.

 • Izvršavanje zakonskih i poslovnih obaveza

Osobni podaci naših zaposlenika, poslovnih partnera i klijenata obrađivat će se u opsegu i rokovima definiranim zakonom za potrebe izvršavanja naših zakonskih obveza.

PRIMATELJI OSOBNIH PODATAKA

Na temelju pisanog zahtjeva utemeljenog na važećim propisima, obvezni smo nadležnim državnim tijelima (npr. sudovima, policiji, regulatornim organima itd.) dostaviti ili omogućiti pristup određenim osobnim podacima. Po potrebi osobni podaci se prosljeđuju i pouzdanim partnerima (izvršiteljima obrade) u svrhe omogućavanja korisničke podrške, održavanja informacijskog sustava ili sličnih potreba uz obvezne mjere zaštite podataka.

MJERE ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

Prikupljene osobne podatke obrađujemo uz obaveznu primjenu odgovarajućih pravnih, tehničkih i organizacijskih mjera sigurnosti kako bismo spriječili svaku neovlaštenu obradu podataka. Prikupljamo samo one podatke koji su nužni za svrhu obrade i ne čuvamo ih dulje nego što je to potrebno, odnosno određeno zakonskim propisima.

VAŠA PRAVA VEZANA ZA OBRADE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

U bilo kojem trenutku možete zatražiti informacije o svojim osobnim podacima koje Vita fitness obrađuje. Osim toga, imate pravo ažurirati, ispravljati, blokirati ili brisati svoje podatke u skladu sa zakonskim odredbama. Zahtjev za pristup osobnim podacima, kao bilo koji drugi zahtjev, pritužbu ili upit koji se odnose na obradu i zaštitu osobnih podatka, možete nam poslati na adresu elektroničke pošte info@vitafitness.hr, predati ga osobno na recepciji fitnesa ili poslati na našu adresu Montevideo d.o.o., Riječka ulica 10,10000 Zagreb, Hrvatska, s obaveznim vašim kontakt podacima i napomenom „Za službenika za zaštitu podataka“. Svaki zahtjev/upit nastojat ćemo riješiti što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od zaprimanja, te ćemo uložit razumne napore da potvrdimo Vaš identitet i spriječimo neautoriziranu obradu osobnih podataka, a vas možda i zamoliti za dodatni dokaz vašeg identiteta.

Ukoliko smatrate da je neko od vaših prava povrijeđeno možete uložiti prigovor na obradu osobnih podataka nacionalnom nadzornom tijelu. U RH nadzorno tijelo je Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, 10 000 Zagreb, azop@azop.hr.

 


UVJETI ZA KORIŠTENJE CENTRA

 • Prilikom upisa član je dužan ispuniti ugovor kako bi postao član centra.
 • Član dobiva iskaznicu na svoje ime koja je neprenosiva.
 • Član je dužan nositi karticu prilikom svake posjete centru radi registracije.
 • U slučaju gubitka članske iskaznice član plaća 50,00 kn za izradu nove.
 • Članarina vrijedi od datuma uplate i vrijedi 30 dana.
 • Mogućnost zamrzavanja članarina u centru ne postoji, na vaš zahtjev na aktivne članarine nadodajemo 4 dana.
 • Osobama mlađima od 16 godina nije dozvoljeno učlanjenje.

 

Koje osobne podatke prikupljamo?


Ako samo pregledavate naše web stranice tada prikupljamo sljedeće osobne
podatke u okviru naših logova:
– IP adrese (vidi ispod Kolačići)
– Informacije o vašem računalu ili mobilnom uređaju (npr. vašu IP adresu i vrstu pretraživača, vrstu uređaja)
– Informacije o tome kako koristite naše Usluge (npr. koje ste stranice gledali, vrijeme kada ste ih gledali i što ste kliknuli).

Kolačići (cookies) i IP adrese

Kada prikupljamo kolačiće?

Kada posjećujete stranicu samo radi informiranja mi u tom slučaju prikupljamo samo osobne podatke koje Vaš pretraživač prenosi na naš poslužitelj. Ako želite posjetiti našu web stranicu, imajte na umu da prikupljamo sljedeće podatke koji su, u tehničkom smislu, nama potrebni kako bismo Vam mogli prikazati našu web stranicu i kako bismo mogli osigurati njenu stabilnost:
IP adresa
Datum i vrijeme pristupa
Operativni sustav
Razlika vremenske zone u usporedbi s Greenwich Srednjim Vremenom
(GMT)
Sadržaj zahtjeva (posebna stranica)
Status pristupa/HTTP kod statusa
Aktivacija Javascript
Java isključena / uključena
Cookies ( Kolačići ) uključeni / isključeni
Količina prenesenih podataka
URL podaci o prethodno posjećenoj stranici
Vrsta pretraživača
Operativni sustav i njegovo sučelje
Jezik i verzija softvera pretraživača
Pravna osnova za obradu pseudonimnih podataka opisanu pod točkom 2.1 je čl. 6. st. 1 f) Opće uredbe je legitimni interes (poboljšanje web stranice i korisničkog iskustva za korisnike te zaštita podataka).
Kao dodatak spomenutim podacima, kolačići se pohranjuju na Vaše računalo kada posjećujete našu web stranicu. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vaš tvrdi disk putem pretraživača kojeg koristite, te putem kojih određene informacije putuju do izvora koji postavlja kolačiće. Kolačići ne mogu pokretati programe niti prenositi viruse na Vaše računalo. Oni služe tomu da Internet pruža jednostavnost i učinkovitost korisniku.
Korištenje kolačića:
a) Ova web stranica koristi sljedeće vrste kolačića, obujam i njihovo funkcioniranje koji su objašnjeni ispod:
Privremeni kolačići (vidjeti b).
Trajni kolačići (vidjeti c).
b) Privremeni kolačići se automatski brišu kada zatvorite svoj pretraživač. Oni se uglavnom odnose na kolačiće sesije. Oni pohranjuju takozvane identifikatore sesije, koji se mogu dodijeliti običnoj sesiji ovisno o zahtjevu Vašeg pretraživača. To omogućava prepoznavanje Vašeg računala kada ponovno posjetite našu web stranicu. Kolačići sesije se brišu kada se odjavite ili kada zatvorite svoj pretraživač.
c) Trajni kolačići se automatski brišu nakon određenog razdoblja koje ovisi o kolačiću. Kolačiće možete sami izbrisati u bilo kojem trenutku u sigurnosnim postavkama Vašeg pretraživača.
d) Postavke pretraživača možete konfigurirati prema vlastitim željama i možete, primjerice, odbiti prihvaćanje kolačića trećih strana ili sve kolačiće. Molimo da uzmete u obzir da tada možda nećete moći koristiti sve funkcije web stranice.
e) Kolačiće koristimo kako bismo Vas identificirali tijekom narednih posjeta, u slučaju da ste se registrirali na našoj stranici. Ako niste, morate se prijaviti prilikom svake posjete našoj stranici.
f) Flash kolačići koji se koriste ne prikuplja Vaš pretraživač, već Vaš Flash priključak. Također koristimo HTML5 predmete za pohranu koji su pohranjeni na Vašem mobilnom uređaju. Ti predmeti pohranjuju potrebne podatke neovisno o Vašem pretraživaču, te nemaju automatski datum isteka. Ako ne želite obradu Flash kolačića, morate instalirati odgovarajući dodatak, npr. “Better Privacy” za pretraživač Mozilla Firefox (https://addons.mozilla.org/de/firefox/addon/betterprivacy/) ili Adobe Flash odstranjivač kolačića za Google Chrome. Možete spriječiti korištenje HTML5 predmeta za pohranu na način da koristite privatan način rada prilikom korištenja svog pretraživača. Također preporučujemo da redovito ručno brišete svoje kolačiće i svoju povijest pretraživanja.
4.4. Naravno da možete i pregledavati našu web stranicu bez korištenja kolačića. Internet pretraživači su podešeni za prihvaćanje kolačića. Općenito možete deaktivirati korištenje kolačića u bilo kojem trenutku putem postavki Vašeg pretraživača. Molimo da koristite funkcije pomoći na pretraživaču kako biste saznali kako možete promijeniti te postavke. Molimo da uzmete u obzir da neke značajke naše web stranice nekada djelomično ili u potpunosti ne funkcioniraju ako onemogućite korištenje kolačića.
4.5. Pravni temelj za obradu podataka u skladu s gore navedenim je Članak 6. (1) toč.f) GDPR-a. Naši interesi pri obradi podataka uglavnom proizlaze iz želje da omogućimo korištenje web stranice na način da osiguramo njenu operativnu stabilnost i sigurnost. Mi pohranjujemo osobne podatke, osim ako je drugačije navedeno, samo onoliko koliko je potrebno za ostvarenje željenih funkcija.

4.6. Ako ćemo koristiti ugovorene pružatelje usluga za individualne funkcije naših ponuda ili ako ćemo koristiti Vaše podatke radi oglašavanja, o tome ćemo Vas detaljno informirati. Također ćemo specificirati određene kriterije za razdoblje pohranjivanja.

Priključci

Google Analytics

Kao i mnoge druge web stranice koristimo Google Analytics za prikupljanje anonimnih podataka o korisnicima naših web stranica, kako bismo saznali koliko često posjećuju naše web stranice, koje stranice posjećuju, u koje vrijeme ih posjećuju, koliko dugo ostaju i iz koje zemlje dolaze. Ti podaci prikupljaju se pomoću kolačića i IP adresa, a dobivene statistike koriste se za sljedeće svrhe: za poboljšanje uporabljivosti web stranica. za praćenje uspješnosti marketinških kampanja. za analizu obrazaca ponašanja. Više informacija o tome kako Google koristi podatke prikupljene s naših web stranica možete pronaći ovdje: https://policies.google.com/privacy/partners?hl=hr&gl=uk
a) Web stranica koristi Google Analytics, a usluge web analitike pruža Google, LLC. (“Google”). Google Analytics također koristi kolačiće, odnosno tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vaše računalo i omogućuju analizu Vašeg korištenja web stranice. Informacije koje generira kolačić, a koje se odnose na Vaše korištenje ove web stranice, prenose se na Google poslužitelj u SAD-u i tamo se pohranjuju. Putem aktivacije IP anonimizacije web stranice, Google će skratiti Vašu IP adresu unutar zemalja članica Europske unije ili ostalih stranaka uključenih u Ugovor o Europskom ekonomskom području. Samo će se u iznimnim slučajevima potpuna IP adresa prenositi na Google poslužitelj u SAD-u i tamo će se skratiti.
b) Google će, u naše ime, koristiti ove podatke u svrhu analiziranja Vašeg korištenja web stranice, te će izrađivati izvještaje o aktivnostima na web stranici i pružati nama informacije o drugim uslugama vezanim uz aktivnost na web stranici i korištenje Interneta.
c) Google ne smije vezati IP adresu dobivenu s Vašeg pretraživača s niti jednim drugim podacima koje Google pohranjuje. Google također može prenositi ove podatke trećim stranama u slučaju da je tako zakonom određeno ili u slučaju da te treće strane obrađuju te podatke u ime tvrtke Google.
d) U bilo kojem trenutku možete izbrisati kolačiće na Vašem računalu putem odgovarajućeg izbornika na Vašem pretraživaču ili na način da ih izbrišete sa svog tvrdog diska. Za više informacije odaberite izbornik Pomoć na Vašem pretraživaču.
e) Možete odbiti korištenje kolačića na način da odaberete odgovarajuće postavke Vašeg pretraživača; međutim, preporučujemo da u ovom slučaju možda nećete imati pristupa potpunoj funkcionalnosti ove web stranice. Također možete spriječiti slanje podataka o Vašem korištenju web stranice (uključujući vašu IP adresu), koje generira kolačić, tvrtki Google i možete spriječiti obradu podataka od strane tvrtke Google i to na način da preuzmete i instalirate priključak pretraživača dostupnog na sljedećoj poveznici: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en
f) Daljnje su informacije dostupne na http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Želimo naglasiti da je kod “_anonymizeIp();” dodan na Google Analytics na web stranici kako bi se mogla garantirati anonimnost kod prikupljanja IP adresa (takozvano maskiranje IP adresa).

Google Karte

Ova web stranica koristi Google Karte API za vizualni prikaz geografskih informacija. Prilikom korištenja Google Karti, Google također prikuplja, obrađuje i koristi podatke o korištenju funkcija karte od strane posjetitelja. Više informacija o obradi Google- ovih podataka možete pronaći u Polici privatnosti tvrtke Google. Također možete promijeniti svoje postavke o zaštiti osobnih podataka u Centru za zaštitu podataka.

Google Web Fontovi

Google Fontovi se koriste za poboljšavanje vizualne prezentacije raznih podataka na ovoj web stranici. Web fontovi se prenose u tajnu memoriju pretraživača prilikom otvaranja stranice, kako bi ih se moglo koristiti na prikazima. Ako Vaš pretraživač ne podržava Google Web Fontove ili ne omogućava pristup, tekst će se prikazati u predodređenom fontu. Pruženi podaci prilikom spajanja na stranicu šalju se domenama specifičnih izvora kao što je fonts.googleapis.com ili fonts.gstatic.com. Ti podaci nisu vezani uz podatke koji se mogu prikupljati ili koristiti prilikom istovremene upotrebe Google usluga. Na pretraživaču možete podesiti da se fontovi ne preuzimaju s Google poslužitelja (npr. instaliranjem dodataka kao što je NoScript ili Ghostery za Firefox.). Ako Vaš pretraživač ne podržava Google Fontove ili ako zabranite pristup Google poslužiteljima, tekst će se prikazati u pred određenom fontu.

Google upravitelj oznaka

Ova web stranica koristi Google Tag Manager. Ova usluga omogućuje upravljanje oznakama internet stranica putem sučelja. Google Tag Manager implementira samo oznake. To znači da se ne koriste kolačići i ne prikupljaju osobni podaci. Google Tag Manager pokreće druge oznake koje pak po potrebi prikupljaju podatke. Međutim, Google Tag Manager ne poseže za tim podacima. Ako je na razini domene ili kolačića izvršena deaktivacija, ona ostaje vrijediti za sve oznake praćenja ukoliko je implementirana s Google Tag Managerom.

Google Remarketing

Upotrebljavamo aplikaciju Google Remarketing kako bismo Vas ponovno kontaktirali u periodu od 12 mjeseci. Uz ovu aplikaciju nakon posjete našoj internet stranici, naši se oglasi mogu prikazati kada nastavite koristiti internet. To se vrši pomoću kolačića, koji se koriste za bilježenje i procjenu Vašeg ponašanja uporabe od strane Googlea prilikom posjeta raznim internet stranicama. Na taj način Google može utvrditi Vaše prethodne posjete našoj internet stranici. Prema Googleovim vlastitim izjavama, Google ne spaja podatke prikupljene u kontekstu remarketinga s Vašim osobnim podacima koje Google može pohraniti. Prema Googleu, osobito se pseudonimizacija koristi za remarketing.
Uključenost u postupak praćenja možete spriječiti na različite načine:
a) postavljanjem softvera vašeg preglednika u skladu s time, posebno suzbijanjem kolačića treće strane, nećete primati oglase od trećih pružatelja;
b) deaktivacijom kolačića za praćenje pretvorbe, postavljanjem preglednika tako da domena https://support.google.com/ads/answer/7395996 blokira kolačiće, pri čemu se ta postavka briše kada obrišete kolačiće;
c) deaktivacijom oglasa na temelju interesa za pružatelje koji sudjeluju u kampanji samoregulacije „O oglasima” putem poveznice http://www.aboutads.info/choices, pri čemu se ta postavka briše kada obrišete kolačiće;
d) trajnom deaktivacijom Firefoxa, Internet Explorera ili Google Chromea u preglednicima na poveznici http://www.google.com/settings/ads/plugin,
e) postavljanjem postavki kolačića u skladu s time (kliknite ovdje). Imajte na umu da u tom slučaju možda nećete moći u cijelosti koristiti sve funkcije ove ponude.
Više informacija o svrsi i opsegu Googleova prikupljanja i obrade podataka potražite u https://policies.google.com/privacy?hl=hr i https://services.google.com/sitestats/hr.html. Osim toga, dodatne informacije možete pronaći i na internet stranici Inicijative za mrežno oglašavanje (NAI) http://www.networkadvertising.org . Google se pridružio EU-SAD štitu privatnosti: https://www.privacyshield.gov/eu-us-framework.

Facebook Pixel

Ova internet stranica također koristi funkciju remarketinga “Prilagođena publika” tvrtke Facebook Inc. (“Facebook”) kako bi Vas se opet kontaktiralo u roku od 180 dana. To korisnicima internet stranice omogućuje da vide oglase prema njihovim interesima (“Facebook oglasi”) kada posjećuju društvenu mrežu Facebook ili druge internet stranice. Vaš preglednik automatski uspostavlja izravnu vezu s Facebook poslužiteljem. Nemamo utjecaja na opseg i daljnju upotrebu podataka prikupljenih od strane Facebooka korištenjem ovog alata i zato Vas obavještavamo sukladno našim saznanjima: Integriranjem Facebook Custom Audience, Facebook prima informaciju da ste se pozvali na internet stranicu koja odgovara našoj ili ste kliknuli na naš oglas. Ako ste registrirani za Facebook uslugu, Facebook može povezati Vaš posjet s Vašim računom. Čak i ako niste registrirani na Facebooku ili se niste prijavili, moguće je da pružatelj usluga može dobiti i pohraniti Vašu IP adresu i ostale podatke za identifikaciju. Funkcija “Facebook Custom Audiences” može se deaktivirati u postavkama Kolačića i za prijavljene korisnike na adresi https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#_. Za više informacija o obradi podataka putem Facebooka posjetite https://www.facebook.com/about/privacy.

Društveni priključci
Naše društvene priključke (“priključci”) koriste društvene mreže. Kako bi se podigla razina zaštite Vaših podataka prilikom posjete našoj web stranici, priključci nisu zabranjeni, već su samo integrirani u stranicu putem HTML poveznice (takozvano “Shariff rješenje”). Ova integracija osigurava da se ne uspostavlja poveznica s poslužiteljima pružatelja određene društvene mreže kada se otvara naša stranica koja sadrži takve priključke. Klikom na jednu od tipki otvara se novi prozor na Vašem pretraživaču te otvara stranicu određenog pružatelja usluge, te na njemu možete (ako je potrebno nakon unosa podataka za prijavu) npr. pritisnuti tipku za Dijeljenje. Svrha i obujam prikupljenih podataka i daljnja obrada i korištenje podataka od strane pružatelja na njihovim stranicama, kao i Vaša prava i postavke za zaštitu Vaše privatnosti, mogu se pronaći u informacijama o zaštiti podataka sljedećih pružatelja:
– Instagram (1601 p. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA)
– Facebook Inc. (1601 p. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA)
– Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA)